Selecteer een pagina

Waarom je logo laten maken?

Je logo zelf ontwerpen is waarschijnlijk iets dat je als eerste overweegt. Het is vaak goedkoper om iets zelf te doen dan dat je het uitbesteed. Toch is het nog altijd verstandiger om je logo te laten ontwerpen door een professionele partij. Zelfs als je enige kennis hebt van grafisch vormgeven kun je het beste gebruik maken van een bedrijf die logo’s ontwerpt. In deze blog vertellen wij jou graag waarom het beter is om je logo te laten ontwerpen door professionele designers en waarom je het beter niet zelf kunt doen.

 

Gratis logo laten ontwerpen

Tijdens het opbouwen van je bedrijf maak je een hoop kosten en doe je verschillende investeringen. Vaak is de belangrijkheid van een bedrijfslogo niet het eerste waar je aan denkt. Ondanks dat het vaak minder aandacht krijgt, is het toch heel belangrijk. Een bedrijfslogo zal als rode draad in je bedrijf dienen. Veel ondernemers denken vaak dat een logo ontwerpen niet moeilijk hoeft te zijn. Met die gedachte gaat men dan op Google zoeken naar een gratis ontwerpprogramma om vervolgens met zeer beperkte middelen en weinig ervaring aan de slag voor een eigen ontwerp.

Na een middag zitten ben je vaak nog geen steek verder gekomen en de reden is simpel: een gratis ontwerpprogramma biedt maar zeer beperkte opties. Het heeft net niet de middelen in huis om te realiseren wat jij in je logo wilt laten terugkomen. Een gratis logo ontwerpprogramma heeft vaak vaste mogelijkheden, dit zal dan ook vaker terugkomen in andere logo’s die ontworpen zijn met dat programma. Hierdoor komt de originaliteit van je logo in gevaar. Je zit er toch niet op te wachten dat straks een ander bedrijf bij jou in de buurt een bijna identieke logo als jou gebruikt? In tegenstelling tot een gratis programma kun je met behulp van een professionele partij met professionele software al je ideeën tot realisatie laten komen. Als voordeel daarbij maken onze creatieve designers vaak één logo totaal ander design waar jij misschien niet aan gedacht had.

 

Een professioneel logo, een goede investering

Een professioneel ontworpen logo is een goede en veelal eenmalige investering. Natuurlijk kan het voor komen dat je na een aantal jaar je logo eens wilt laten restylen, maar vaak is een logo een investering voor de lange termijn. Een creatieve designer maakt jouw logo geheel op basis van jouw wensen. Je krijgt je definitieve logo aangeleverd in verschillende bestandsformaten, zodat jij je logo op meerdere manieren kunt gebruiken dan alleen op je website. Bij gratis software krijg je vaak maar één bestandformaat aangeleverd. Vaak loop je ook nog eens het risico dat de scherpte van de afbeelding van een laag niveau is. Hierdoor komt het logo niet mooi op je website te staan of is het niet bruikbaar voor andere bedrukkingen (denk aan kleding, flyers, visitekaartjes en meer). Zo wordt goedkoop al snel duurkoop. Door te kiezen voor een professioneel ontworpen logo door Koopjelogo.nl zit je dus meteen goed. Laat je dus helpen door professionals en laat je verrassen.

 

Een logo ontwerpen is niet zo makkelijk als je denkt

Er komt meer kijken bij het maken van een krachtig logo dan alleen een creatief ontwerp. Denk bijvoorbeeld aan de boodschap die je wilt overbrengen op je klanten. Een pakkende huisstijlkleur kan ervoor zorgen dat het voor altijd is verbonden aan je bedrijf. Het logo moet bij jou als bedrijf passen en alleen zo kan het slagen. Een professionele logodesigner kan dit wel en is zich vaak bewuster van de fijnere details die komen kijken bij het ontwerpproces. Ga dus niet zelf worstelen met gratis software en schakel Koopjelogo.nl in om je logo en huisstijl te laten ontwerpen.

Ben jij enthousiast geworden en wil je ook hulp bij het maken van een logo? Begin dan nu.